Joburi in industria IT care pot oferi salarii extrem de atractive

IT-ul este una dintre principalele ramuri industriale din momentul de fata, atat pe plan mondial cat si pe plan local. Romania se mandreste cu o pozitie fruntasa in randul numarului de locuri de munca din domeniul IT, cele peste 65.000 de locuri de munca generand un bun procent din PIB-ul anual al acestei tari. Desi tinerii sunt tentati sa se indrepte catre acest domeniu de activitate fara a-si pune prea multe intrebari in privinta sarcinilor efective si a domeniilor care pot genera salarii de top, noi am incercat sa preluam informatii valoroase de pe piata muncii si sa concepem un top al joburilor care va ofera salarii de peste 2.000 de euro, o suma la care multi romani nici macar nu viseaza.

Oportunitatile din domeniul IT-ului par a fi nelimitate si usor de abordat daca exista suficient de mult interes si pasiune pentru aceasta nisa. Fie ca este vorba despre segmentul hardware sau despre cel software, exista companii romanesti sau multinationale care pun la bataie salarii de minim 2000 de euro in fiecare luna, o suma foarte buna raportata la nivelul de trai si la cheltuielile efective pe care trebuie sa le intreprindeti luna de luna in orice oras din Romania.

Programator web

Conform ultimelor statistici, un programator web cu experienta poate acumula castiguri de peste 60.000 de euro in fiecare an doar din renumeratiile salariale. Astfel, daca ajungeti sa intelegeti pe deplin care sunt principalele medii de programare solicitate de clientii din Romania si nu numai, va adaptati cerintelor pietei si incercati sa inovati constant acest domeniu de activitate, puteti avea castiguri de peste 2.500 de euro pe luna pentru un loc de munca ce va solicita sase sau opt ore de activitate in fiecare zi. Sunt numeroase firme de web design pe piata din Romania care cauta programatori web cu experienta, task-urile unui astfel de job fiind cele de realizare site-uri si magazine online, conceperea de aplicatii web cat si a altor programe ajutatoare pentru webmasteri sau firme si companii.

Specialist baze de date

Bornele salariale pentru un astfel de job in cadrul unei companii din Romania pot ajunge chiar si la 50.000 de euro anual, conditia de baza fiind una singura: sa aveti cunostinte solide de administrare, concepere si mentenanta a bazelor de date. Lucrul cu aceste secvente de natura numerica poate fi unul destul de complicat la prima vedere insa cerinta din campul de munca este una destul de mare, mai ales daca sunteti seriosi si aveti cunostinte temeinice. Evolutia tehnologica a stat la baza popularizarii acestui domeniu de activitate, bazele de date fiind utilizate in interiorul marilor companii cat si la nivelul mediului online de catre firme si mai ales magazine online.

Dezvoltator software sau hardware

Aplicatiile mobile sunt la mare cautare insa la fel de bine putem discuta despre sisteme de operare, aplicatii online sau chiar device-uri. Salariile sunt foarte bune pentru o tara precum Romania, un specialist hardware sau softare castigand chiar si 3.000 de euro in fiecare luna. Un exemplu concret se afla la o firma de profil din Bucuresti, acolo unde un specialist in dezvoltarea de monitoare si accesorii pentru PC ajunge sa incaseze chiar si 3.500 de euro furnizand servicii de calitate superioara pentru unul dintre cei mai importanti producatori ai domeniului.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress