Hdd-urile de 4 Tb de la Hitachi

hitachi 4tb

hitachi 4tb

Hdd-urile de 4 Tb de la Hitachi monopolizeaza piata de hard disk-uri gigant

Cand Hitachi a anuntat aparitia hard disk-urilor de 4 Gb, o buna parte dintre oamenii din online s-au pronuntat impotriva unor astfel de produse bazandu-se pe un rationament simplu: chiar daca exista programe de recuperare a datelor in cazul unei formatari neintentionate sau a infectarii cu virusi de care nu se poate scapa decat prin format, in anumite conditii, recuperarea datelor e imposibila. Luand in considerare dimensiunile extrem de mari are HDD-urilor Hitachi de 4 Tb, pierderea datelor de pe un astfel de device ar fi de cele mai multe ori o adevarata paguba.

Totusi, odata cu lansarea lor, utilizatorii lor s-au declarat a fi foarte multumiti.

Pentru semestrele 3 si 4, Hitachi pregateste 2 modele de HDD-uri de 4 Tb, anume Deskstar 7k4000, un hard disk cu o viteza de rotire de 7200 RPM, si DeskStar 5k4000, care opereaza la o viteza de 5400 RPM. Cu aceste modele cei de la Hitachi Hitachi au in plan sa monopolizeze piata, asta in conditiile in care principalii lor concurenti de pe nisa, SeaGate, Wester Digital, Samsung si Toshiba nu au produse similare, sau daca au, acestea nu se ridica din punct de vedere al performantei, la nivelul produselor din seria DeskStar.

In ceea ce priveste rationamentul din spatele modelelor mai sus prezentate, ele sunt destinate in special celor care lucreaza cu continut video filmat in mod HD, de mari dimensiuni, precum si celor care se ocupa cu supravegherea video a unor anumite ansambluri sau cladiri si care au nevoie sa stocheze mari cantitati de date pentru o anumita perioada de timp.

La capitolul preturi, ele variaza intre $300 si $350/bucata, fiind o alegere ceva mai inteleapta, asta mai ales in detrimentul HDD-urilor gigant de 2-3 Gb, atat din punct de vedere al raportului calitate/pret, cat si al vitezei de lucru, cu mult superioara in cadrul HDD-urilor de mai sus.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress