freelancer.com, o adunătură de escroci

Am un magazin online cam neproductiv, lăsat de mult în paragină şi mă gândesc să fac ceva pentru el.

Este făcut pe o platformă foarte veche de Prestashop şi mă vreau să fac un ugrade pe o versiune nouă.

Lucrul nu este simplu şi nu aş fi dispus să plătesc prea mult pentru asta iar un prieten bun cunoscător în online îmi recomandă să găsesc un freelancer rezonabil ca preţ din India sau Pakistan pe freelancer.com

Ok, îmi fac cont şi postez detalii despre proiect.

În scurt timp încep să apară ofertele freelancerilor.

Aleg una din primele oferte, una de 23 eur şi încep discuţia. O tipă din India.

Insistă să vorbim la telefon, îmi instalez Skype pe mobil că ea vrea neapărat să vorbeacă.

Ok, vorbim la telefon  şi de fapt ea insistă şi insistă să refacă tot site-ul de la zero într-o concepţie diferită, care va adduce mari câştiguri, blablabla, blablabla îmi trimite şi o prezentare a produsului şi urmează să ne auzim.

Revin şi îi spun ce vreau (adica, frate ! upgrade) şi răspunsul ei este să mă mai gândesc la proiectul ei.

Pe scurt, o escroacă care nu are de gând să execute un proiect cerut de client ci să te agaţe clienţi pentru proiecul ei costisitor.

Încerc cu un alt indian, vreo 26 eur, începem să vorbim, să îi explic ce e de făcut, întrerupe zicând că iese într-un coffee brake de o oră dar revine după două zile. Cam de idiot, nu ?

Next, să încerc cu unul mai scump şi încep să vorbesc cu un băieţaş de Pakistan, superpriceput chipurile în php, Mysql, Css3 şi multe altele.

Ei ! Acum începe nebunia.

Îi atribui proiectul, el îmi cere toată plata în avans, ca deposit dar convenim să plătesc 50%, adică 15 eur

Fac plata dintr-o interfaţă a lui freelancer.com şi îmi cere 15,7 eur. Accept gândindu-mă ca 0,7 eur e comisionul platformei .

Ce s-a întâmplat de fapt, Freelancer Technology  mi-a agăţat datele de PayPal şi le-a folosit pentru a trage a doua zi, fără acceptul meu o sumă de 2,4 eur. Asta a făcut-o ca şi când eu aş fi dat acordul ca Frelancer Technology să devină activ pe PayPal.

cont blocat

cont blocat

Am realizat ce s-a întamplat, am făcut puţin scandal şi am trecut contul lor ca inactiv în paypal, moment în care contul meu pe platformă a fost limitat (imaginea de mai sus).

Ntre timp prietenul meu indianul zice că gata ! a termitat totul este perfect, deci banul jos.

zice ca a facut tot

zice ca a facut tot

Când mă uit un bullshit mare, nimic functional, toate linkurile moarte, search-ul nu megrea, nici o poză de produs. Varză, varză, varză. Mai jos doar o imagine cu o mică probă.

În acel moment am decis să ies din această cloacă de escroci, să limitez măcar pierderea, să nu-mi mai fac nervi şi să nu-mi mai pierd timpul.

Concluzia:

Nu folosiţi freelances.com !

Ascunde fee-uri şi nu joacă corect.

Cei ce oferă servicii acolo sunt şi ei escroci şi oligofreni. Nu vă ăsteptaţi să vă facă nu ştiu ce ce nu sunt capabili.

Încearcă doar să vă aburească.

By the way: după ce i-am spus indianului că îi platesc cei 15 eur şi să mă lase în pace îmi mai cere să îi acord 5 stele. Adică să minţim împreună pentru a fraieri un alt comparator.

search nu merge

search nu merge

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress