Ce sa aleg? Tableta cu tastatura sau laptop clasic?

Daca va aflati in cautarea unui dispozitiv portabil pe care sa il puteti folosi pentru navigarea pe Internet, vizionarea de filme, jocuri mai mult sau mai putin pretentioase sau alte activitati, probabil v-ati intrebat daca sa alegeti un device mai practic (tableta cu tastatura) sau sa optati pentru un laptop clasic, cu design obisnuit. Ambele tipuri de dispozitive au diverse beneficii dar si mici inconveniente, asa ca va trebui sa alegeti unul in functie de nevoile dumneavoastra.

Cand este ideala o tableta cu tastatura ?

O tableta cu tastatura este perfecta pentru cei care nu au nevoie de o putere mare de procesare, nefiind la fel de puternica precum un laptop clasic obisnuit. Totusi, daca pentru dumneavoastra este important sa detasati tastatura dispozitivului, pentru a folosi in voie ecranul tactil, puteti gasi un model de top care sa ofere performanta echivalenta a unui laptop destul de rapid pentru majoritatea utilizatorilor. Este bine de stiut insa ca o astfel de tableta va costa mai mult decat un laptop cu aceleasi performante.

Un laptop clasic poate fi la fel de portabil. Totusi, il veti folosi ori pe o suprafata solida, ori pe genunchi, deoarece nu are o forma la fel de usor de manevrat precum o tableta. Exista destul de multe modele si cu ecran tactil, care cantaresc insa de obicei dublu fata de tabletele cu tastatura, asa ca se manevreaza mai greu.

Pe scurt, o tableta cu tastatura detasabila este perfecta atunci cand aveti nevoie de un dispozitiv care sa indeplineasca functia unei tablete in majoritatea timpului, dar doriti sa introduceti si text destul de des folosind tastatura. Un laptop este ideal daca sunteti sigur ca tastatura sa nu va va incomoda, oferindu-va toata performanta de care aveti nevoie fara doar si poate, daca este ales in mod corect.

Indiferent de dispozitivul pe care il alegeti, acesta ar trebui sa aiba cateva detalii tehnice minime, pentru a oferi o performanta decenta si pentru a rezista mai bine in timp: procesor cu 4 nuclee, 4 GB memorie RAM, HDD sau SSD (preferabil) de minim 128 GB (sau 64 daca stiti ca nu veti stoca foarte multe fisiere largi, precum melodii, filme etc.). O tableta cu tastatura de top ar trebui sa aiba si compatibilitate 3G/4G, pentru a va conecta usor la Internet atunci cand in apropiere nu se afla o retea WiFi.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress