Afacerea ta are nevoie de o prezență online

Internetul*a luat așa de mare amploare în ultimii ani încât orice afacere are nevoie de o prezență online, fie că vorbim de o simplă pagină pe o rețea de socializare unde cineva din firmă postează ocazional poze, un site de prezentare sau chiar un magazin online care necesită resurse deosebite din punct de vedere financiar și nu numai.

Pentru afacerile de mici dimensiuni unde un simplu site de prezentare cu câteva poze și date despre firmă e suficient se poate apela la o firmă de web design sau, pentru firmele cu buget foarte redus, există tutoriale simple care răspund pe îndelete la întrebarea cum fac un site.

În principiu, CMS-ul WordPress e mai mult decât suficient pentru bloguri, site-uri de prezentare și chiar magazine de mici dimensiuni, undeva la până-n 50 de produse. Ca sfat, că tot veni vorba de magazine online, nu recomandăm deschiderea unui magazin pe WordPress dacă există posibilitatea ca acesta să se extindă pe viitor, căci mutarea va fi una destul de costisitoare.

Revenind la prezența online cu ajutorul unui blog sau site de prezentare unde cineva din firmă (preferabil o persoană plătită numai pentru așa ceva) totul poate fi rezolvat după urmărirea cu atenție a unor tutoriale wordpress pentru începători, majoritatea fiind foarte ușor de pus în aplicare chiar și de o persoană care n-a mai avut tangențe cu așa ceva până acum deși, la fel ca mai sus, recomandat ar fi să se ocupe de treaba asta cineva care are cât de cât idee despre ceea ce face. Asta nu pentru că n-ar ieși ceva ok – căci cu voință și muncă se rezolvă orice – însă pentru rapiditate. Cineva priceput va rezolva mult mai repede asta și șansele ca rezultatul final să fie 100% reușit din prima sunt mai mari.

Concluzia, indiferent despre ce tip de business offline vorbim, e că e neapărată nevoie de o prezență online. Vremea bannerelor și afișelor de pe străzi se va duce încetul cu încetul așa că e recomandat ca majoritatea să se ”acomodeze” cu metodele moderne (și mai eficiente).

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress